Тийнейджър на 12 години надмина IQ-то Айнщайн

Коефициентът на интелигентност на Алберт Айнщайн вече е надминат. Новият рекордьор  е  12-годишно момче от САЩ. Джейкъб  Барнет е феномен, чието IQ е 170, докато това на Айнщайн е било 160. Барнет има синдрома на Аспергер - съ

2011-04-06 15:42:29
Тийнейджър на 12 години надмина IQ-то Айнщайн
Коефициентът на интелигентност на Алберт Айнщайн вече е надминат. Новият рекордьор  е  12-годишно момче от САЩ.

Джейкъб  Барнет е феномен, чието IQ е 170, докато това на Айнщайн е било 160.
Барнет има синдрома на Аспергер - състояние, подобно на аутизма. Вместо да се съсредоточават върху физическите и социалните му различия обаче, родителите на момчето решават да се фокусират върху нещата, които той прави добре – като например да рецитира цифрите на числото "пи" до 200 знака след запетаята. Така те го изкарват от училище и го записват в университет.  

В момента Джейкъб е на път да надскочи академичните способности на професорите си, работи върху своя собствена "разширена версия на теорията на относителността на Айнщайн" и има планове да опровергае теорията за Големия взрив.

Професори от университети в американския щат Индиана, където момчето живее, били толкова впечатлени от способностите му, че  дори смятали да му предложат изследователска работа  по математика.

Само за за около 2 седмици Джейкъб е успял да изучи алгебра, геометрия и тригонометрия и се е записал в програмата по астрофизика на Университета в Индиана, когато е бил на 8 години.  Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия